Recenzii de:
RATE THIS COMIC BOOK
6
5
4
3
21: Battle of the Square este noul roman grafic uriaș al lui Soloup. Este o bandă desenată de 752 de pagini despre Războiul de independență al Greciei. Urmărește o femeie care are vârsta de 30 de ani și ascultă povestea războiului de independență de la un bătrân fără adăpost. Se întâlnesc pentru prima dată după ce unii rasiști îl hărțuiesc și după aceea se întâlnesc din nou în același loc de mai multe ori, pentru ca el să poată vorbi cu ea despre războiul de independență. Romanul grafic este separat în 21 de capitole și în fiecare capitol există o parte din povestea principală cu femeia și bătrânul, dar există și o (uneori, mai multe) poveste (sau povești) care sunt adaptări ale scrierilor reale ale vremii. .
Acesta este un roman grafic foarte interesant. Personal, am o cunoaștere foarte bună a istoriei Greciei și mai ales a acelei vremuri, așa că mi-a plăcut foarte mult cât de precisă din punct de vedere istoric a fost și mi-a făcut plăcere să învăț mai multe lucruri despre acea perioadă pe care nu le cunoșteam. Altceva care mi-a plăcut este modul în care este structurat romanul grafic. Pentru că este atât de mare, poate deveni foarte ușor plictisitor, dar datorită structurii sale foarte interesante rămâne captivant până la sfârșit. Un alt lucru care mi-a plăcut în acest roman grafic este faptul că spune povestea așa cum s-a întâmplat și, spre deosebire de majoritatea celorlalte benzi desenate, cărți și filme despre acea perioadă, nu încearcă să-i facă pe greci să pară eroii și tuturor celorlalți. ticăloșii. Desigur, grecii erau cei „buni” (dacă putem caracteriza ceva sau pe cineva ca fiind bun sau rău în viața reală), dar au făcut și multe lucruri oribile și au existat mai multe cazuri când au masacrat și violat femei și copii otomani. De asemenea, în timp ce se luptau pentru libertate, au început un alt război, un război civil care aproape i-a distrus și mă bucur că Soloup a dedicat multe pagini pentru a vorbi despre aceste lucruri. În plus, unul dintre cele mai interesante aspecte ale romanului grafic este faptul că prezintă povestea din mai multe perspective diferite. În părțile care sunt adaptări ale scrierilor reale ale vremii, scrierile menționate nu sunt doar ale grecilor, ci sunt și ale otomanilor și alții. Acest lucru este deosebit de interesant pentru că permite cititorului să vadă multiplele perspective diferite pe care le aveau diferiți oameni cu privire la anumite chestiuni. De asemenea, în unele ocazii, diferitele scrieri se contraziceau între ele, ceea ce este ceva foarte interesant. În sfârșit, altceva care mi-a plăcut este că, deși acesta este un roman grafic despre anii 1821-1830, nu omite să critice situația actuală a Greciei.
Deși acesta este cu siguranță un roman grafic foarte bun și important, am două probleme cu el. Prima este că până la un moment dat se simte că personajele femeii și ale bătrânului sunt folosite doar ca dispozitive de povestire și că nu au personalități proprii. Din fericire, după un timp, ajungem să vedem câteva străluciri ale personalității lor, dar totuși, nu ajungem să le cunoaștem atât de bine pe cât cred că ar trebui. Înțeleg că acesta este un roman grafic despre războiul grec de independență și nu despre acești doi, dar din moment ce scriitorul a decis să plaseze povestea în epoca actuală și să le aibă pe acestea două în ea, cred că ar fi trebuit să dedice mai mult timp. asupra personalitatii lor. A doua mea problemă cu acest roman grafic nu este cu adevărat o problemă, dar este ceva care mă deranjează personal, în majoritatea benzilor desenate ale lui Soloup. Deși este foarte bun la scris benzi desenate, cred că nu este la fel de bun la desenarea lor. Meseria lui principală este să lucreze ca desenator pentru ziar și cred că asta i-a afectat foarte mult stilul de desen. Mie mi se pare foarte simplificat stilul lui și cred că mai ales pentru o astfel de poveste, un stil mai detaliat și mai realist ar fi funcționat mult mai bine. Acestea fiind spuse, opera de artă la părțile care sunt adaptări ale scrierilor vremii mi se pare puțin mai detaliată decât opera de artă din povestea principală și cred că dacă opera de artă ar fi așa în întregul roman grafic, ar fi" am fost mult mai bine. În plus, deși nu-mi place cu adevărat opera de artă a lui Soloup, este clar că el are o înțelegere excelentă a direcției. Panourile sale au o „direcție” foarte cinematografică, care funcționează foarte bine. De asemenea, admir înțelegerea lui despre background. Împrejurimile sunt întotdeauna foarte consistente și îmbunătățesc senzația operei de artă.
În general, acesta este un roman grafic foarte bun și l-aș recomanda tuturor celor interesați de istoria Greciei sau de istoria în general. Are problemele ei, dar încă poate fi citit și savurat foarte ușor.
9/10
RATE THIS REVIEW
6
5
4
3