top of page
Search

Charles Darwin tarafından Türlerin Kökeni

existentialskeptic

Yorumlar:


RATE THIS BOOK

  • 6

  • 5

  • 4

  • 3


 

1859'da Charles Darwin, diğerlerinin yanı sıra hem bilimsel hem de dini, siyasi ve sosyolojik birçok eleştiri alan türlerin kökeni hakkında doruklu çalışmalarını yayınladı.


İnancın zamanına meydan okuyan pek çok çığır açan evrim fikriyle, bu kitabın en tartışmalı kısmı son cümleydi:


“Bu yaşam görüşünde ihtişam var ... Bu gezegen, sabit yerçekimi yasasına göre bisiklet sürmeye devam ederken, o kadar basit bir başlangıçtan en güzel ve en harika sonsuz formlar gelişti ve gelişti.”


Bu, bir yaratıcının doğal tarihe katılımı fikrini ortadan kaldırmasından bu yana tehlikeli bir fikirdi. Dahası, insanın ayrıcalıklı konumunu kader ve amaçtan ziyade evrim ve şansın sonucu olduğumuz fikriyle azaltır.


Doğal seleksiyon herhangi bir konfor için önem vermez. Neden olsun? İşler sadece etrafımızda hareket eden yasalardan takip eder ve doğa, rehber ilkesini takip eden acılara, en uygun olanın hayatta kalmasına kayıtsızdır. Bu görüşe göre Darwin, gerçek dünya hakkındaki gerçeklerin, tatsız olsa da, karşılaşması gerektiğini kabul eder.


"Yapabileceğimiz tek şey, her organik varlığın yaşam için mücadele etmesi ve büyük bir yıkım için mücadele etmesi gerektiğini akılda tutmaktır. Bunu düşündüğümüzde, kendimizi tam inançla teselli edebiliriz, doğa savaşının değil Hiçbir korkunun hissedilmediği, ölümün genellikle hızlı olduğunu ve güçlü, sağlıklı ve mutlu olanın hayatta kalması ve çoğalması. "


Sürüş koltuğunda fiziksel yasalar ve doğal seleksiyon ile, kendini saldırganlaştırma veya kendine acıma için hiçbir neden yoktur. Hayatta anlam bulmak veya kaderi sorgulamakla uğraşmaya gerek yoktur. Biz doğal şovun sadece başka bir parçasıyız ve en iyi kısmı bile değil.


Ama bu ne bir gösteri.


Bu yaşam görüşünde ihtişam var, ama onları göremiyorsanız, bu sizin içindedir.


By @existentialskeptic


RATE THIS REVIEW

  • 6

  • 5

  • 4

  • 3


 


0 views0 comments

rnixon37

Link

bottom of page