Recenzii de:
@averagejoereviews
RATE THIS MOVIE
6
5
4
3
Franciza „Rocky” este în genunchi de ceva timp. Nu de la distracția campy din „Rocky IV” nu a trecut prin toate cele 12 runde și a căzut devreme în „Rocky V” și „Rocky Balboa”. Dar acum, la zece ani de la nenorocitutul al șaselea film Rocky, „Creed” aduce o nouă viață francizei, în timp ce zăbovește în trecut, doar cât să-ți amintească ce a făcut „Rocky” atât de grozav în primul rând. Nu luptele, deși au fost întotdeauna spectaculoase, ci personajele - și în noul nostru campion Adonis Creed avem pe cineva care se poate ridica la înălțimea numelui Rocky Balboa.
Adonis Creed (Michael B Jordan) este fiul nelegitim al marelui rival al lui Rocky, devenit prieten, Apollo Creed, care a murit în ring luptându-se cu rusul Drago în „Rocky IV”. Adonis este crescut în plasament după ce mama sa a murit la scurt timp după nașterea sa și se trezește adesea în necazuri, luându-se în lupte cu toți ceilalți băieți. Nu știe cine este tatăl său și asta nu pare să-l deranjeze, nu până când văduva lui Apollo Creed, Mary Anne (Phylicia Rashad) apare și îl crește ca pe al ei, oferindu-i o șansă de viitor, dar și un o privire în trecut. Așadar, Donnie (așa cum este numit pentru cea mai mare parte a filmului) crește și primește un loc de muncă frumos de birou, dar, pe de altă parte, se adâncește în moștenirea tatălui său și se luptă în Mexic. Nu o face din cauza tatălui său, cel puțin nu crede că este pentru că îi supără bărbatul - nu, o face pentru el însuși, pentru a-și crea propria moștenire. De asemenea, la 16-0, este destul de bun la asta.
Mary Anne nu vrea ca Donnie să meargă să lupte - și-a văzut deja soțul murind în ring și nu vrea să-și vadă fiul adoptiv mergând în același mod. Este de înțeles și spus într-un discurs grozav, dar cade în urechi surde și Adonis se îndreaptă spre Philadelphia, casa lui Rocky Balboa. Acum, Rocky (Sylvester Stallone), după revenirea sa triumfală în „Rocky Balboa”, sa pensionat și duce o viață singuratică conducând restaurantul lui Adrian. Nu există Paulie, nu există Adrian, nu există Mickey. Fiul lui, Robert, nu vrea nimic de-a face cu el, iar Marie lipsește - trăiește o viață singuratică și vrea doar să renunțe. Acest ton melancolic este jucat cu inimă de Stallone, care relația strânsă cu personajul chiar iese în prim-plan, până la urmă el a fost cel care l-a creat pe Rocky Balboa în primul rând. Este o performanță care ne amintește de primul său rol, nominalizat la Oscar, ca Rocky și, de fapt, este o reamintire că, sub direcția corectă, Stallone poate fi un actor genial.
Când Donnie ajunge în Philly, merge imediat să-l caute pe marele Balboa și îl găsește destul de ușor, problema este să-l convingă să revină în lumea boxului. Rocky nu vrea să-l antreneze pe Donnie, chiar și atunci când își dezvăluie numele de familie, Rocky este prea bătrân și s-a îndepărtat de orice legat de inel cu mult timp în urmă. Este nevoie de ceva convingător, iar răsturnarea este unul dintre momentele cele mai puțin ciudate ale filmului, dar Rocky își răzgândește cu un omagiu, desigur, emoționant adus celor care îi bântuie chipul chinuit. Cu toate acestea, Rocky nu este singurul din tabăra lui Donnie, ci i se alătură Bianca (Tessa Thompson), o cântăreață locală care este Adrian lui Donnie. Jordan și Thompson au o chimie bună și relația lor este inițial credibilă, deoarece el bate la ușa ei la 3 dimineața, deoarece muzica ei tare îl ține treaz. De acolo, relația lor înflorește în altceva și descoperim că Bianca are o pierdere progresivă a auzului. Deși acesta nu devine un punct important al intrigii, este o metaforă frumoasă pentru un film care în esență este despre pierdere și despre cum te descurci.
Este un ton ciudat de melancolic care a fost cu franciza „Rocky” de la bun început. Fiecare film juxtapune pierderea și angoasa emoțională cu speranța și succesul inspirațional. Este o notă interesantă și surprinzătoare pe care a fost construită cu fiecare parte a seriei, deoarece acestea au devenit din ce în ce mai puțin distractive. Este un sentiment la care nu te-ai aștepta de la un film de box - cu atât mai puțin șapte dintre ele - și totuși de fiecare dată când a apărut, deși nimeni nu poate pretinde că atinge nivelul de profunzime pe care îl oferă Ryan Coogler în „Creed”. . În timp ce Bianca se luptă, sau mai degrabă continuă, cu viața și cu pierderea ei progresivă a auzului, există Donnie - care încearcă să facă față pierderii unui tată pe care nu l-a întâlnit niciodată și sentimentului că are ceva de dovedit. Apoi, și cel mai important, este Rocky, care i-a pierdut pe toți la care ținea în viață și ar putea pierde și mai mult. I se întâmplă ceva cu Rocky care leagă sentimentul de pierdere al fiecărui personaj, iar filmul excelează în explorarea lui.
Cu toate acestea, în timp ce dragostea dintre Adonis și Bianca a început cu siguranță și părea să sugereze că Bianca nu ar fi un interes romantic de aruncat, în a doua jumătate ea devine tocmai asta. Este o rușine, pentru că a amenințat că va fi un personaj extrem de captivant - și pentru prima jumătate a filmului a fost - dar apoi este uitată pentru o lungă perioadă de timp și, când se întoarce, s-a simțit atât de fantezist încât îi lipsea clar. orice implicare emoțională. Acestea fiind spuse, relația lor timpurie este tratată la un tee - în timp ce împărtășesc un prim sărut tandru într-o fotografie creativă inversă, m-am trezit țâșnind de bucurie. Din nou, deoarece au împărtășit un act de dragoste mai pasional, m-am simțit obligat să numesc scena prea senzuală justificată, dat fiind faptul că realizatorii de film nu s-au grăbit în ea - așa cum a fost probabil și greșeala din filmul original „Rocky”.
Michael B Jordan arată și joacă rolul lui Adonis Creed. Cizelat și talentat la nesfârșit, aceasta este performanța care îl va ridica la statutul pe care îl merită. Lucrând din nou cu Ryan Coogler, după ce perechea a colaborat la „Fruitvale Station”, ei se dovedesc a fi un dublu act glorios, stilul intens de regie al lui Coogler completând nerăbdarea și prezentabilitatea lui Jordan. Deși, Creed poate fi personajul principal de data aceasta, Sylvester Stallone este cel care fură ecranul în rolul lui Rocky, mâncând ecranul cu genul de afișaj pe care nu l-am văzut niciodată să-l ofere - el pierde partea macho și devine tandru, ceva care se potrivește destul de bine chipului lui bătrân. Dacă Stallone nu ar fi făcut nenumărate filme de acțiune groaznice de-a lungul anilor, atunci el ar fi considerat un actor mult mai bun decât el, pentru că asta dovedește că are toate abilitățile din lume.
Creed este la fel de inspirat ca toți predecesorii lui Rocky, dar și mai întunecat, mai serios și mai matur. În timp ce în articolele anterioare, Rocky a apărut ca un erou de poveste, aici vedem un bătrân bătut, obosit de viață și mai mult decât dispus să treacă peste mănuși unui bărbat mult mai tânăr care este hotărât să se dovedească - are nevoie doar de puțin ajutor. pe parcurs. Rocky a fost și va fi întotdeauna un personaj legendar, dar „Creed” ne oferă o privire într-o lume fără „Rocky” și începutul unei noi legende, Adonis Creed.
RATE THIS REVIEW
6
5
4
3